• C-boeken

  Leesboeken voor jouw leeftijd vind je in de Bibliotheek in de kast met de C-boeken. Deze boeken zijn uitgekozen omdat ze passen in de belevingswereld van twaalf tot vijftienjarigen.

 • Lezen voor de lol

  Hou je van science-fiction? Of droom je liever weg bij en romantisch boek? In de Bibliotheek vind je de boeken die iedereen nu wil lezen!

 • Lezen voor de lijst

  Lezen voor de lijst kan leuk zijn, als je maar het juiste boek vindt... Er zijn verschillende websites die je daarbij goed kunnen helpen met kiezen. Zo vindt je altijd iets dat bij je past.

 • Gratis lidmaatschap

  Wist je dat je tot je achttiende gratis lid bent van de Bieb?

Boekennieuws

 1. Welk boek krijgt jouw felbegeerde stem?

  Je hebt nog een maand om zoveel mogelijk boeken te lezen, voordat je je stem voor de Prijs van de Jonge Jury uit mag brengen. Op 1 mei sluiten de stembussen. Wij frissen je geheugen even op met de leestips...

  30 maart 2017

  Bekijk details van Welk boek krijgt jouw felbegeerde stem?

 2. Krijgt Spiegelmeisje jouw stem?

  Doe jij mee aan de Jonge Jury? Vandaag stellen we op Leesplein de derde nominatie voor de Jonge Jury Debuutprijs aan je voor.

  29 maart 2017

  Bekijk details van Krijgt Spiegelmeisje jouw stem?

 3. Dit zijn de winnaars van Weg

  Leesplein mag drie exemplaren weggeven van Weg, het nieuwste boek van Jowi Schmitz. Vandaag maken we de winnaars bekend. Lees snel verder om te ontdekken of jij het boek ontvangt!

  28 maart 2017

  Bekijk details van Dit zijn de winnaars van Weg

 4. Stem jij op Selfie?

  De stembussen voor de Jonge Jury zijn nog ruim een maand geopend. Op Leesplein stellen we deze week de nominaties voor de Debuutprijs aan je voor. Weet jij al op welke boeken je gaat stemmen?

  28 maart 2017

  Bekijk details van Stem jij op Selfie?

 5. Is Paradise now jouw favoriet?

  Naast de leestips, nomineert het Jonge Jury Boekgenootschap dit jaar ook drie titels voor de Jonge Jury Debuutprijs. Deze week stellen we deze titels aan je voor.

  27 maart 2017

  Bekijk details van Is Paradise now jouw favoriet?

 6. Luc Vlamings wedt op de S-Express

  In onze serie blogs van leerlingen van 3 en 4 vmbo van het Pius X College in Bladel is vandaag Luc Vlamings aan de beurt. Hij leest voor De Weddenschap een boek van Bavo Dhooge.

  24 maart 2017

  Bekijk details van Luc Vlamings wedt op de S-Express

 7. 4 boeken die je kunt lezen na Het wonder van jou en je biljoen bewoners

  Lees jij graag informatieve boeken en heb je Het wonder van jou en je biljoen bewoners al gelezen? Wij geven je vandaag vier doorleestips vol informatie en leuke weetjes.

  20 maart 2017

  Bekijk details van 4 boeken die je kunt lezen na Het wonder van jou en je biljoen bewoners

 8. Vijf nominaties voor de Gouden Lijst 2017

  Twee Nederlandse en drie vertaalde boeken zijn genomineerd voor de Gouden Lijst 2017, de juryprijs voor het beste jeugdboek.

  17 maart 2017

  Bekijk details van Vijf nominaties voor de Gouden Lijst 2017

 9. Manouk Moeskops heeft al drie boeken uit

  In onze serie blogs van leerlingen van 3 en 4 vmbo van het Pius X College in Bladel vertelt Manouk Moeskops vandaag waarom ze mee doet aan De Weddenschap.

  17 maart 2017

  Bekijk details van Manouk Moeskops heeft al drie boeken uit

Bekijk al het nieuws

Auteur van de maand

 1. Jowi Schmitz over weglopen, uitbijters en dapper zijn Bekijk details

  Weglopen, hoe doe je dat eigenlijk? Dat vraag Anna zich af in Weg, het nieuwste boek van Jowi Schmitz. Nicky de Boer sprak met de schrijfster over het schrijfproces en over de bijzondere mensen in haar...

  Bekijk details van Jowi Schmitz over weglopen, uitbijters en dapper zijn

 1. Cis Meijer over haar demonen
 2. Rian Visser over Raadgedicht
 3. Danny De Vos kreeg inspiratie door frustratie

Bekijk alle interviews

Leestip van de week

 • Bloedzusters Bekijk details

  Djeme’s zuster is na het overlijden van hun ouders farao geworden. Sindsdien voelt Djeme zich vaak alleen en onbelangrijk. Maar dan wordt ze benaderd door een onbekende man die een merkwaardige boodschap...

  Bekijk details van Bloedzusters

 • Het hebzuchtgas Bekijk details

  Wat kun jij doen om klimaatveranderingen tegen te houden? Daar denkt Julia ook over na. Ze loopt stage bij een groot bedrijf dat brandstoffen wint en het lijkt er niet op dat de directeur zich met de dreigende...

  Bekijk details van Het hebzuchtgas

 • 101 dingen die je weten moet over Ajax Bekijk details

  Ajacieden opgelet! In de leestip van vandaag lees je alles over je favoriete club, van de oprichting tot de toekomst. Een boek voor de echte fans, maar zeker ook voor voetballiefhebbers die meer willen...

  Bekijk details van 101 dingen die je weten moet over Ajax

 • Weg Bekijk details

  Volgens de regels moet Anna nog een paar jaar wachten voordat ze zelf mag bepalen wat ze gaat doen. Maar Anna is alle regels zat en besluit weg te lopen uit het opvanghuis dat haar ouders runnen. En dan...

  Bekijk details van Weg

 • De man zonder gezicht Bekijk details

  Ben jij ze al eens tegengekomen? Griezelverhalen op internet? Ze worden creepypasta genoemd en gaan bijvoorbeeld over Slenderman, een lange man zonder gezicht. Wij tippen een bundel met enge verhalen,...

  Bekijk details van De man zonder gezicht

Bekijk alle leestips voor 12+ jaar