Verhuizing vestigingen Westvoorne

Gepubliceerd op: 3 april 2015 16:54

Op maandag 30 maart opende de bibliotheek in Rockanje haar deuren in ‘De Merel Sport en Cultureel Centrum’, Dwarsweg 23. Op vrijdag 1 mei opent de bibliotheek Oostvoorne haar deuren in ‘Cultureel Centrum de Man’, Burg. Letteweg 30.

In de vernieuwde bibliotheken in De Merel en De Man komt een actuele en gevarieerde romancollectie voor volwassenen en een collectie voor kinderen van 0-4 jaar (BoekStart-boekjes en prentenboeken). Daarnaast kan uit de gehele collectie van Nederland online worden gereserveerd, waarna de materialen in de vestiging kunnen worden opgehaald.

Gedurende de maanden april en mei blijven de openingstijden in de Merel ongewijzigd, hierna zullen de openingstijden worden geëvalueerd en indien nodig aangepast.
In de Man blijven de openingstijden in mei en juni ongewijzigd.

De basisscholen van Westvoorne gaan werken volgens het concept de Bibliotheek op school.

De Bibliotheek op school maakt zich sterk voor een structurele en intensieve samenwerking met de basisscholen. Het doel hiervan is werken aan het verbeteren van de taal-, lees- en leerresultaten van de basisschoolleerlingen. Hiervoor worden een actuele en gevarieerde collectie, ondersteuning van een professionele leesconsulent van de bibliotheek, een digitaal portaal en natuurlijk een gedeelde visie en beleid van onderwijs en bibliotheek ingezet.

De collectie voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar verhuist in Oostvoorne naar alle basisscholen in Oostvoorne. In Rockanje verhuist deze collectie naar OBS De Remix. Onder schooltijd kunnen alle basisschoolleerlingen hiervan gebruik maken. Dat heeft tot gevolg dat er voor deze leeftijdsgroep geen collectie in ‘De Merel’ en ‘De Man' aanwezig zal zijn.
Uiteraard kunnen jeugdboeken -en andere materialen wel gereserveerd worden in De Merel en De Man.

De bibliotheek is een ontmoetingsplek. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals Boek &film en het Tabletcafé. Ook is er een gezellige leestafel met de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken.

De medewerkers en vrijwilligers zien er naar uit u in de nieuwe bibliotheeklocatie te ontmoeten!