Welkom Bij Biebpanel

Laat uw stem horen in onze online onderzoeken, en zie resultaat!

Open vandaag nog uw gratis BiebPanel account en geef ook uw mening.

Uw mening wordt gewaardeerd. Het is leuk en gemakkelijk om mee te doen. Bibliotheken willen graag uw mening weten over allerlei onderwerpen die te maken hebben met hun dienstverlening, assortiment, inrichting en activiteiten.

Waarom zou ik meedoen aan BiebPanel?

  • Uw mening is belangrijk voor beslissingen van uw bibliotheek.
  • U kunt uw mening geven over allerlei zaken, van assortiment tot activiteiten.
  • Uw bibliotheek laat zien wat ze van uw input heeft geleerd – en u maakt kans op een kleine prijs als dank voor uw deelname.
  • Het is leuk en gemakkelijk om mee te doen aan onze onderzoeken.
  • Uw privacy en identiteit worden beschermd.
  • U krijgt alleen uitnodigingen via e-mail en vult de vragenlijsten online in.
  • Gegarandeerd geen ongewenste telefoontjes of spam.

Digitale dienstverlening

De website is de bekendste en meest gebruikte digitale dienst van de bibliotheek. Andere veel gebruikte diensten zijn het verlengen, reserveren en opzoeken van materialen. Met de persoonlijke inlog op de website, is een meerderheid van de bibliotheekleden bekend. Een vijfde van de leden heeft wel eens een e-books gestreamed via de bibliotheek.

Resultaten Biebpanel

Abonnementen en tarieven

Bibliotheekleden zijn over het algemeen tevreden over hun huidige abonnement en het tarief. De leenvoorwaarden zijn bij enkele bibliotheken nog wel voor verbetering vatbaar.

Resultaten Biebpanel

Vindbaarheid en presentatie

Tijdens hun bezoek aan de bibliotheek nemen bijna alle bibliotheekleden wel eens andere materialen mee dan ze van te voren van plan waren om te lenen. Twee derde van de bibliotheekleden vindt dat de materialen in de bibliotheek aantrekkelijk gepresenteerd worden. 

Resultaten Biebpanel

Campagne Nederland Leest

Bibliotheekleden vinden het belangrijk dat de bibliotheek een bijdrage levert aan boek- of leesgerelateerde campagnes. De Nederland Leest campagne is bekend onder zes van de tien bibliotheekleden. Vier op de tien hebben in 2014 het boek 'Een vlucht regenwulpen' ontvangen.

Resultaten biebpanel campagne nederland leest