SummerSchool

 

Van 20 juli tot en met 28 augustus is het weer tijd voor SummerSchool. Dus wat wil jij weten, leren of uitproberen? Ga op reis met de Bieb en ontdek het tijdens één van de superleuke en leerzame workshops!

BoomWhackers

Muziek maken met grote plastic buizen! Huh?! Ja, dit kan echt! Als jij van muziek (maken) houdt en je wilt weleens iets nieuws proberen,dan is dit je kans! Eerst gaan we met elkaar kijken hoe dat eigenlijk zit met die plastic buizen, om vervolgens de mooiste muziek te maken!

Meld je hier aan:

BiebTV

Heb jij altijd al eens een echte regisseur willen zijn? Dan is deze workshop iets voor jou! Tijdens deze workshop gaan jullie een nieuwsitem maken voor een van de volgende afleveringen van BiebTV. Dus camera’s klaar, filmen maar!
 

Meld je hier aan:

EscapeRoom

Altijd al eens een escaperoom willen doen? Dit is je kans! In de Bieb hebben we een échte escaperoom gemaakt. Aan jou en je teamleden de moeilijke taak om alle puzzels op te lossen, zodat je kunt ontsnappen uit de ruimte! Durf jij de uitdaging aan?

Meld je hier aan:

GigaGrootGanzenbord

Ben jij ook zo gek op spelletjes? Kom dan GigaGrootGanzenbord spelen in de Bieb! Los samen met je teamleden opdrachten op tijdens dit gigantische bordspel en haal zo snel mogelijk de eindstreep!  Ga jij winnen?

Meld je aan:

Bloemen- en Plantenfestijn

Houd jij ook zo van bloemen en planten? Tijdens dit festijn gaan we met elkaar aan de slag met verschillende bloemen en planten. Wat weet jij er eigenlijk al van? We gaan op onderzoek uit en je gaat naar huis met je eigen herbarium.

Meld je aan:

Programmeren

Ben jij gek op robots en ben jij benieuwd wat er allemaal nodig is om een robot te laten doen wat jij wilt? Dan is dit je kans! Ga met elkaar op onderzoek uit en probeer de robot precies de juiste opdrachten te geven.

Meld je aan:

MineCraft

Speel jij graag MineCraft? Dan dagen wij jou uit: werk in MineCraft aan de bibliotheek van de toekomst! Hoe ziet dit er volgens jou uit?

Deze en andere opdrachten komen terug in de workshop MineCraft.
Doe je ook mee?

Boem, pats, boem!

Speciaal voor kinderen van 4-6 jaar: Boem, Pats, Boem! We lezen voor uit  “Oh! Een boek vol geluiden” en doen allerlei opdrachtjes, waarbij we geluiden maken: met je mond, je handen en voeten, muziekinstrumentjes. Hierna maken we zelf muziekinstrumentjes en vormen we een echt orkest!

Summer Academy

Speciaal voor volwassenen
Ben je (allang) geen kind meer? Ook voor jou is er van alles te doen in en om de Bibliotheek deze zomer. Bijv. een workshop Spaans, Mindfulness of schilderen. Of wandel door de geschiedenis van Brielle of Hellevoetsluis. Ontdek het in de Summer Academy!

Binnenkort online!