Kinderboekenweek 2021

Wat wil jij worden?

Tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober kun je elk beroep worden dat je wilt en alvast dromen over later. In onze vestigingen zijn verschillende activiteiten.

Kinderboekenbal

3 oktober - Bibliotheek Hellevoetsluis

We vieren de start van de Kinderboekenweek met een feestelijk Kinderboekenbal. Je kunt dansen als een ster, experimenteren in het laberatorium en kennismaken met de avonturen van een brandweerman. We lezen daarnaast een superheldenverhaal voor en je kunt op de foto gaan.

Marieke van Ditshuizen

9 oktober - Bibliotheek Hellevoetsluis

Speciaal voor de Kinderboekenweek komt schrijfster Marieke van Ditshuizen naar de Bibliotheek! Ze leest voor en gaat samen met kinderen in gesprek over het thema van dit jaar 'Worden wat je wil'. Én ze geeft twee exemplaren weg van haar eigen boek 'Ik denk mezelf een tijger'. Wie wordt de winnaar?

Workshop ruimtevaarder

16 oktober - Bibliotheek Hellevoetsluis

Wie droomt er niet van om naar de ruimte te reizen? Bijvoorbeeld om onderzoek te doen of om te ervaren hoe het is om te zweven. Wanneer je onderzoek in de ruimte wil gaan doen, dan moet je hier hard voor oefenen en leren. Maar hoe doe je dat precies? En kan iedereen naar de ruimte of alleen 'speciale' mensen?

Voorlezen 'Dromer' en knutselen

6 oktober - Bibliotheek Hellevoetsluis & Middelharnis

Het thema van dit jaar is 'Worden wat je wil'. Mark Janssen schreef er een speciaal prentenboek over 'Dromer'. We lezen dit verhaal voor en daarna gaan kinderen zelf aan de slag om dromen te vangen.

Voorlezen 'Ada de Wetenschapper' en knutselen

13 oktober - Bibliotheek Hellevoetsluis, Middelharnis & Brielle

Dokter Leesplezier weet niet alleen veel van boeken. Ze heeft ook nog wel een paar spannende trucks en proefjes die ze je kan leren. We lezen het boek 'Ada de Wetenschapper' en gaan daarna zelf aan de slag!

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8

Meer boekentips?

Klik op je leeftijd en kies je volgende boek.

• 0 - 6 jaar

• 6 - 12 jaar