Nederland Leest

Kleine geschiedenis, grote verhalen.

Duik in je eigen geschiedenis met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van je eigen familie of van de stad of streek waarin je woont.

Tips van de redactie

Cadeau van de Bibliotheek

Het Zwijgen van Maria Zachea

In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijg je in november cadeau van de bibliotheek.

Bekijk dit boek

Wat is er te doen

Je persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Met behulp van Delpher kan je zoeken in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s.

In gesprek over boeken

Alfred Birney, Hans Goedkoop en Susan Smit zetten zich dit najaar in voor de campagne Nederland Leest. Ze gaan het gesprek aan over boeken, het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen en het bijbehorende geschenkboek.
Meer geïnteresseerd in e-books? Kijk dan onderaan deze pagina.

• Alfred Birney

• Hans Goedkoop

• Susan Smit

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten