Avond van duurzaamheid

19 oktober 2022, van 19:00 tot 22:00 | Bibliotheek Hellevoetsluis (in Cultuurhuis Nieuwe Veste)

Kosten: €27,50 (incl. hapje, drankje en goodiebag)

Op woensdag 19 oktober vindt de 'Avond van duurzaamheid' plaats in Bibliotheek Hellevoetsluis. Doe mee aan een workshop/lezing, laat je inspireren door verschillende sprekers en ontdek lokale ondernemers op de duurzaamheidsmarkt. Meld je aan voor de gewenste sessie en verzeker jouw plekje tijdens deze avond. Alleen interesse in de duurzaamheidsmarkt? Deze is voor iedereen gratis bezoeken! Hiervoor hoef je je van tevoren niet aan te melden.

Programma

De avond wordt geopend door een inspirerende keynote spreker. Wie dit is, houden we nog even geheim. Hierna kun je deelnemen aan één van de twee sessies. Via onderstaande knoppen kun je je aanmelden voor de sessie die jou het meeste aanspreekt. Hierna is er nog genoeg tijd om een rondje te lopen over de duurzaamheidsmarkt. Tijdens deze avond ontvangen we je met een hapje en een drankje. Ook mag je aan het einde van de avond een leuke duurzame goodiebag mee naar huis nemen! Hieronder vind je de tijdsplanning van de avond. 

Tijd Activiteit
19:00 uur Inloop
19:45-20:15 uur Introductie keynote spreker
20:30-21:15 uur Workshoprondes
19:30-22:00 uur Duurzaamheidsmarkt

1. Lezing: leven zonder afval | Emily-Jane Townley

Foto Emily-Jane

Tegenwoordig staat het klimaat, de CO2-uitstoot en duurzaamheid volop in de belangstelling. Maar wat kun je zelf doen? Emily-Jane heeft het antwoord: je kunt zonder veel moeite je eigen afvalproductie drastisch verminderen! Tijdens deze avond vertelt Emily-Jane je meer over haar inspirerende boek en levenswijze. In haar boek ‘Leven zonder afval’ werkt Emily in 10 stappen toe naar een ‘minimal waste lifestyle’. Aan bod komen o.a. de dagelijkse boodschappen, kleding, persoonlijke verzorging, het huishouden en meer. Het belooft een positieve avond te worden vol praktische tips, waardoor jij binnen no time minder afval hebt en bijdraagt aan een gezonde planeet voor iedereen. 

2. Workshop: van opruimstress naar happiness | Didy van der Lans

Foto Didy van der Lans

Minimaliseren, ontspullen en duurzamer leven. We lezen er veel over, maar hoe en waar beging je? In deze workshop geeft professional organizer en Marie Kondo consultant Didy van der Lans alle handvatten die je nodig hebt om de eerste stappen te zetten. Didy heeft zelf ook permanent haar huis kunnen veranderen naar een omgeving waar ze echt tot rust kan komen, zonder overbodige spullen. Tijdens haar workshop leer je in 5 stappen hoe je jouw opruimstress omzet naar happiness. Ook kun je twee eigen kledingstukken meenemen waarvan je twijfelt of dit wel een goed (duurzaam) aankopen geweest is en leer je opvouwen a.d.h.v. de Marie Kondo methode.