Excursie Antwerpen

8 oktober 2022, van 08:15 tot 18:00 | Park Middelheim en Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen

Kosten: € 60,-

Op zaterdag 8 oktober kun je genieten van een dagje weg naar Antwerpen. Tijdens deze excursie bezoeken we het Middelheimmuseum en het Museum van Schone Kunsten.

Deze excursie is als opvolging van de cursus 100 jaar beeldhouwkunst (start 12 september).  Docent Frank Swagemakers vertelt je tijdens deze dag alles over de bijzondere kunst die we tegenkomen. Lees hier meer over de cursus. Ook als je deze cursus niet hebt gevolgd kun je mee met deze excursie naar Antwerpen.

Middelheimmuseum

De bus gaat vroeg op pad naar Antwerpen. In de ochtend breng je een bezoek aan het Middelheimmuseum. Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan. In het kunstpark en paviljoenen opgestelde werken bieden samen een overzicht van meer dan honderd jaar beeldhouwkunst. 

Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen

In de middag vertrekken we naar het Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Het KMSKA verwondert en inspireert graag. Zeven eeuwen kunst van Vlaamse primitieven tot expressionisten. Wereldberoemde meesters. De meest omvangrijke en belangrijke collecties van James Ensor en Rik Wouters.

Praktische informatie

Om mee te gaan met deze excursie zijn er 3 opstapplaatsen in Stellendam, Middelharnis en Oude-Tonge. Entree voor park Middelheim en Museum van Schone Kunsten zit bij de prijs ingebegrepen. Ook word je op de eerste locatie ontvangen met koffie/thee. De lunch tussen de middag is op eigen kosten.

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)

  • 08.00 uur: Vertrek opstapplaats Stellendam (Bedrijventerrein Korteweg, Pampus 1, 3251 ND Stellendam)
  • 08:30 uur: Vertrek opstapplaats Middelharnis, bushalte gemeentehuis
  • 08:50 uur: Vertrek opstapplaats Oude-Tonge, busstation
  • 10.00 uur: Aankomst Middelheim 
  • 12.30 uur: Via wijk Jugendstil richting Museum van Schone Kunsten
  • 13.30 uur: Museum van Schone Kunsten
  • 16.30 uur: Vertrek terug naar de opstapplaatsen, Middelharnis, Stellendam, Oude-Tonge (aankomst rond 18:00 uur)

Aanmelden

Let op: vanwege de voorbereidingen kun je je voor deze excursie inschrijven tot maandag 3 oktober. Je kunt je inschrijven via onderstaande knop. Mocht het aanmelden via de website niet lukken, dan kun je je aanmelden door een mail te sturen naar programmering@bzhd.nl.

De excursie is in samenwerking met Kunst Cultuur Educatie Goeree-Overflakkee.