Natuurklas – Slijmerige slakken (6+)

9 oktober 2022, van 12:15 tot 13:15 | Bibliotheek Hellevoetsluis (in Cultuurhuis Nieuwe Veste)

Kosten: Leden €5,- / niet-leden €7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het grootste leesfeest voor kinderen komt er weer aan! De Kinderboekenweek is dit jaar Gi-Ga-Groen. Daarom kunnen kinderen tijdens het Kinderboekenbal alles leren over de natuur; planten en dieren. In de Bibliotheek kom je meer te weten over slijmerige slakken, versla je plastic monsters tijdens de theatervoorstelling en maak je samen met de Gruffalo een giga eng monster. Maar er is meer te doen dus lees snel verder!

Slijmerige slakken

In de eerste instantie lijkt dit diertje misschien wat vies en saai maar niets is minder waar! Hoe cool is het dat je je eigen huis op je rug kunt dragen, je ogen op steeltjes hebt en dat honderden vrouwen voor veel geld jouw slijm op hun gezicht smeren! Bij deze interactieve workshop ontdekken de kinderen hoe de slak leeft, hoe hij voelt en hoe hij zich gedraagt. Tot slot krijgen de kinderen die dit willen een ‘schoonheidsbehandeling’ met slakkenslijm.

Meld je aan voor natuurklas slijmerige slakken

Gi-ga-groene speurtocht

Ga op avontuur in de bibliotheek en vind de groenste, harigste en liefste dieren. Zoek alle dieren en verzamel alle records door de QR-codes te scannen met je telefoon (of die van je moeder). Heb je ze allemaal gevonden? Dan krijg je een lekkere verrassing.