Bloeddrukmeetpunt Hartstichting

Gepubliceerd op: 21 april 2022 10:00

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij Bibliotheek Hellevoetsluis en Bibliotheek Middelharnis.

Meet gratis je bloeddruk

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Vanuit Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta ondersteunen we deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een hoge bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Bibliotheek Hellevoetsluis en Bibliotheek Middelharnis zijn één van deze locaties. 

Persoonlijke meeting

Van 6 tot en met 28 mei kun je elke donderdag*, vrijdag en zaterdag hun bloeddruk meten bij Bibliotheek Hellevoetsluis en Bibliotheek Middelharnis. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om je bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

* M.u.v. Hemelvaartsdag.

Locatie en tijden

Bibliotheek Hellevoetsluis
- Donderdag 11.00 tot 17.00 uur
- Vrijdag 11.00 tot 17.00 uur
- Zaterdag 11.00 tot 13.00 uur

Bibliotheek Middelharnis
- Donderdag 11.00 tot 17.00 uur
- Vrijdag 11.00 tot 17.00 uur
- Zaterdag 11.00 tot 16.00 uur