Coronamaatregelen vanaf 26 januari

Gepubliceerd op: 26 januari 2022 10:00

We zijn open! Open om te lezen, te leren, te ontmoeten en te ontdekken. Tijdens de persconferentie op 25 januari zijn verdere versoepelingen aangekondigd. Hieronder lees je wat dit betekent voor jouw bezoek aan de bibliotheek.

We zijn open!

De bibliotheek is weer volledig geopend. Activiteiten, cursussen, workshops en spreekuren kunnen weer doorgaan. Vanaf dinsdag 1 februari kun je ook in Café Nieuwe Veste terecht voor een goede kop koffie, verse taart of een lekkere lunch. Bekijk hier de actuele openingstijden van onze vestigingen

Draag een mondkapje

Ben je 13 jaar of ouder? Draag dan tijdens je bezoek aan de bibliotheek een mondkapje. Als je een zitplek hebt gevonden om te werken of studeren, een boek of krant te lezen, in Café Nieuwe Veste of tijdens een activiteit dan mag je het mondkapje weer afdoen. Houd hierbij altijd 1,5 meter afstand van andere bezoekers.

Bezoek onze activiteiten

Om het bezoek zo veilig mogelijk te maken hebben we de zaalcapaciteit verlaagd zodat je overal in de bibliotheek voldoende afstand kunt houden. Alle activiteiten zijn om uiterlijk 22.00 uur afgelopen. Bekijk het programma in de online agenda.

Coronatoegangsbewijs

Bezoekers van de bibliotheek hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Je kunt boeken komen lenen en terugbrengen en je bent ook van harte welkom om te werken of studeren. Wil je iets eten of drinken in Café Nieuwe Veste of bezoek je een (film)voorstelling, dan heb je wel een coronatoegangsbewijs nodig.

Andere belangrijke maatregelen en adviezen zijn nog steeds:

• Houd overal in de bibliotheek 1,5 meter afstand. Geef elkaar de ruimte.
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid en laat je testen bij de GGD, ook als je gevaccineerd bent.
  • Was vaak en goed je handen en hoest of nies in de elleboog.

Hulp nodig met de CoronaCheck-app?

Heb je problemen met de CoronaCheck-app of heb je vragen over het printen van een coronatoegangsbewijs? We helpen je graag. De bibliotheek organiseert elke maandag, woensdag en vrijdag een gratis spreekuur waarin je met dit soort vragen terecht kunt. Lees meer over onze IDO spreekuren