Voorleesmarathon

Gepubliceerd op: 28 oktober 2021 09:30

Op woensdag 27 oktober vond er een voorleesmarathon plaats in de Boekenberg. Een mooie samenwerking tussen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg. Bekende en minder bekende gasten lazen 12 uur lang de mooiste verhalen voor. De marathon was live vanuit de bibliotheek te volgen, maar er kon ook worden meegekeken via een livestream. De hele dag trok het voorleesevenement jonge- en oude luisteraars die graag voorgelezen wilden worden.

Bekende schrijvers en prentenboekfiguren

Bekende kinderboekenschrijvers waaronder Mark Janssen, Thijs Goverde en Marieke van Ditshuizen lazen voor uit eigen werk. Ook verschillende prentenboekfiguren als Rupsje Nooitgenoeg en De Gruffalo brachten een bezoek aan de voorleesmarathon. In de avond was er een programma voor volwassenen met onder meer een voordracht van thrillerschrijfster Angelique Haak en stadsdichter Patrick van der Biezen.

Tussen de optredens door kon men genieten genoten van verhalen van lokale bekendheden zoals Clown Kim, Jan Hoogendoorn en Kimberly Pikeur en andere vrienden van de bibliotheek. Ook wethouders Wouter Struijk, Berend Jan Bruggeman, Wilbert Borgonjen en Hans van der Velde droegen een steentje bij aan het programma door hun favoriete boek voor te lezen.

Intensieve samenwerking
Met de voorleesmarathon hebben Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta de handen officieel ineengeslagen voor een gezamenlijk Team Jeugd & Educatie op heel Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Samen willen zij het (voor)lezen nog meer onder de aandacht brengen, want dit is belangrijk voor ieder kind. Er wordt intensief samengewerkt met de lokale overheid, voorschoolse-, primair en voortgezet onderwijs rondom de thema’s leesbevordering, digitale geletterdheid en educatie.