• Welkom op jouw pagina!

Hier vind je boekentips, nieuws en wetenswaardigheden over boeken en lezen.

In de Bibliotheek vind je boeken die bij jouw leeftijd passen in de kast met B-boeken.

Tot snel!

• Lezen is leuk!

In de Bibliotheek vind je de leukste boeken van de beste schrijvers! Er zijn dikke boeken en dunne boeken, spannende en romantische boeken. Boeken om iets van te leren. Stripboeken, moppenboeken... Kom snel maar eens een kijkje nemen. Er is ook vast een boek voor jou bij!

• AVI-niveau

AVI heeft te maken met technisch lezen: bij technisch lezen gaat het om de techniek van het lezen: kan een kind snel en zonder fouten een tekst lezen? Kinderen die snel en (bijna) foutloos kunnen lezen, hebben een hoog AVI-niveau.

• Makkelijk Lezen Plein

Het Makkelijk Lezen Plein is een bijzondere plek in de bieb. Je kunt er leuke en spannende boeken vinden voor kinderen, die lezen moeilijk of niet zo leuk vinden. Maar ook informatieve boeken met weinig tekst en juist veel foto's en plaatjes. Ook kun je er kiezen voor verfilmde kinderboeken en leuke boeken, die zijn ingesproken op cd.