• Boekstart

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.

• Voorlezen

Voorlezen is samen met je kind of kleinkind genieten van mooie verhalen. Lekker knus op de bank of in bed. Zomaar tussendoor of op een vast moment op de dag. Vaak is het een fijn rustmoment, het geeft uw kind een gevoel van geborgenheid.

• Prentenboeken

De prentenboeken staan in de Bibliotheek gesorteerd op thema, zoals seizoenen, dieren of zoekplatenboeken. Hierdoor vindt u snel een geschikt boek voor uw kind.

Boekennieuws

1. De VakantieLeestips van Martha Baalbergen

Martha Baalbergen van Boekhandel van der Meer in Noordwijk aan Zee deelt met ons deze zomer een prachtige titel voor elke ontwikkelingsfase tot 6 jaar.

17 juli 2017

Bekijk details van De VakantieLeestips van Martha Baalbergen

2. Nieuwe afleveringen Sesamstraat

Vanaf donderdag 13 juli zijn op NPO Zappelin splinternieuwe afleveringen te zien van Sesamstraat, het langstlopende kinderprogramma op de Nederlandse televisie.

11 juli 2017

Bekijk details van Nieuwe afleveringen Sesamstraat

3. Eropuit deze zomer

In de zomervakantie is er tijd voor het maken van uitstapjes naar evenementen of bijvoorbeeld een museum. Hét moment om eens op een andere manier in de wereld van het boek te duiken.

11 juli 2017

Bekijk details van Eropuit deze zomer

4. Bette Westera leest ´s zomers graag over drijvende dieren

Vandaag deelt Bette Westera haar VakantieLeestips met ons. Over herrie makende voertuigen, een beeldboek en over drijvende dieren.

10 juli 2017

Bekijk details van Bette Westera leest ´s zomers graag over drijvende dieren

5. Baby leert in eerste half jaar klanken moedertaal

Uit Nederlands-Koreaans onderzoek blijkt dat baby´s nog vóór ze een half jaar oud zijn klanken van elkaar leren te onderscheiden.

7 juli 2017

Bekijk details van Baby leert in eerste half jaar klanken moedertaal

6. Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum verwerft de illustraties van Ingrid en Dieter Schubert

Het ´koningspaar van het prentenboek´, Ingrid en Dieter Schubert, heeft hun illustratiearchief, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum.

6 juli 2017

Bekijk details van Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum verwerft de illustraties van Ingrid en Dieter Schubert

7. Maranke Rinck deelt deze zomer haar VakantieLeestips

Tijdens de zomermaanden geven we elke maandag de VakantieLeestips van…Auteurs, illustratoren en professionals die zich bezighouden met leesbevordering delen met ons hun VakantieLeestips voor 0-6 jarigen.

3 juli 2017

Bekijk details van Maranke Rinck deelt deze zomer haar VakantieLeestips

8. Vakantietijd op Leesplein

Iedere maand heeft Leesplein een paar gasten die meer vertellen over hun werk, hobby´s of andere interesses. In de maanden juli en augustus houden we zomerreces. De blogs en leestips blijven wel doorgaan.

1 juli 2017

Bekijk details van Vakantietijd op Leesplein

9. KIDDO-Leespluim voor Dit is voor jou

De zevende KIDDO-Leespluim van 2017 is voor Dit is voor jou van Sanne te Loo.

30 juni 2017

Bekijk details van KIDDO-Leespluim voor Dit is voor jou

Bekijk al het nieuws

Video's

Boekstart op televisie

Op zaterdag 15 juni was BoekStart te zien in het programma LifestyleXperience op RTL4. In het item gaat presentator Harold Verwoert op bezoek bij de Bibliotheek Rijn en Venen.

Meer video's

Boekstart

Digitale Prentenboeken

Bekijk hier de digitale prentenboeken van de Schooltv Beeldbank.

• Coole Koen Bekijk details

Prentenboek over cavia Koen die in een rolstoel zit. PoePoe en NouNou maken kennis met cavia Koen. Koen zit in een rolstoel. Ze doen een wedstrijd wie het snelste is.

Bekijk details van Coole Koen

• Een zaadje in de wind Bekijk details

De zaadjes gaan op reis. Zonder koffers of spullen, maar met de wind! Het kleinste zaadje wordt de grootste bloem. Mensen en vogels komen in de zomer op bezoek: zo'n mooie bloem hebben ze nog nooit gezien!

Bekijk details van Een zaadje in de wind

• Benno is nooit bang Bekijk details

In dit filmpje is de geanimeerde versie van het prentenboek 'Benno is nooit bang' te zien. Dit filmpje gaat over competitie, schaamte en vriendschap.

Bekijk details van Benno is nooit bang