• Boekstart

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.

• Voorlezen

Voorlezen is samen met je kind of kleinkind genieten van mooie verhalen. Lekker knus op de bank of in bed. Zomaar tussendoor of op een vast moment op de dag. Vaak is het een fijn rustmoment, het geeft uw kind een gevoel van geborgenheid.

• Prentenboeken

De prentenboeken staan in de Bibliotheek gesorteerd op thema, zoals seizoenen, dieren of zoekplatenboeken. Hierdoor vindt u snel een geschikt boek voor uw kind.

Boekennieuws

1. Lekker voorlezen met de VakantieLeestips van Monica Maas

Duizendpoot Monica Maas heeft gekozen voor 3 VakantieLeestips waarvan ze zelf de auteur en illustrator is en veel goede reacties over ontvangt.

14 augustus 2017

Bekijk details van Lekker voorlezen met de VakantieLeestips van Monica Maas

2. In de koffer van Guido van Genechten zitten 3 VakantieLeestips

Tijdens de zomermaanden juni en juli berichtten we elke maandag de VakantieLeestips van auteurs, illustratoren en professionals die zich bezighouden met leesbevordering. Ook in augustus doen we nog verslag.

7 augustus 2017

Bekijk details van In de koffer van Guido van Genechten zitten 3 VakantieLeestips

3. Lekker voorlezen met de VakantieLeestips van Shirley Post

Shirley Post, voorleescoördinator en leidinggevende in de Kinderopvang, sluit de maand juli af met haar VakantieLeestips.

31 juli 2017

Bekijk details van Lekker voorlezen met de VakantieLeestips van Shirley Post

4. KIDDO-Leespluim voor Ha... een wipwap!

De achtste KIDDO-Leespluim van 2017 is voor Ha... een wipwap! van Susanne Strasser.

27 juli 2017

Bekijk details van KIDDO-Leespluim voor Ha... een wipwap!

5. Dikkertje Dap in première op Nederlands Film Festival

De familiefilm Dikkertje Dap, gebaseerd op het gelijknamige versje van Annie M.G. Schmidt, gaat zondagmiddag 24 september in première, tijdens de 37e editie van het Nederlands Film Festival.

25 juli 2017

Bekijk details van Dikkertje Dap in première op Nederlands Film Festival

6. Pauline Oud plukt VakantieLeestips uit eigen kast

Midden in de zomer deelt prentenboekmaakster Pauline Oud haar VakantieLeestips met ons. Ze heeft drie boeken uitgekozen over haar bekendste figuurtjes.

24 juli 2017

Bekijk details van Pauline Oud plukt VakantieLeestips uit eigen kast

7. De VakantieLeestips van Martha Baalbergen

Martha Baalbergen van Boekhandel van der Meer in Noordwijk aan Zee deelt met ons deze zomer een prachtige titel voor elke ontwikkelingsfase tot 6 jaar.

17 juli 2017

Bekijk details van De VakantieLeestips van Martha Baalbergen

8. Nieuwe afleveringen Sesamstraat

Vanaf donderdag 13 juli zijn op NPO Zappelin splinternieuwe afleveringen te zien van Sesamstraat, het langstlopende kinderprogramma op de Nederlandse televisie.

11 juli 2017

Bekijk details van Nieuwe afleveringen Sesamstraat

9. Eropuit deze zomer

In de zomervakantie is er tijd voor het maken van uitstapjes naar evenementen of bijvoorbeeld een museum. Hét moment om eens op een andere manier in de wereld van het boek te duiken.

11 juli 2017

Bekijk details van Eropuit deze zomer

Bekijk al het nieuws

Video's

Boekstart op televisie

Op zaterdag 15 juni was BoekStart te zien in het programma LifestyleXperience op RTL4. In het item gaat presentator Harold Verwoert op bezoek bij de Bibliotheek Rijn en Venen.

Meer video's

Boekstart

Digitale Prentenboeken

Bekijk hier de digitale prentenboeken van de Schooltv Beeldbank.

• Coole Koen Bekijk details

Prentenboek over cavia Koen die in een rolstoel zit. PoePoe en NouNou maken kennis met cavia Koen. Koen zit in een rolstoel. Ze doen een wedstrijd wie het snelste is.

Bekijk details van Coole Koen

• Een zaadje in de wind Bekijk details

De zaadjes gaan op reis. Zonder koffers of spullen, maar met de wind! Het kleinste zaadje wordt de grootste bloem. Mensen en vogels komen in de zomer op bezoek: zo'n mooie bloem hebben ze nog nooit gezien!

Bekijk details van Een zaadje in de wind

• Benno is nooit bang Bekijk details

In dit filmpje is de geanimeerde versie van het prentenboek 'Benno is nooit bang' te zien. Dit filmpje gaat over competitie, schaamte en vriendschap.

Bekijk details van Benno is nooit bang