Sinterklaasactiviteiten

Terug naar de vorige pagina

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan... Inmiddels is de Sint aangekomen in Nederland. In aanloop naar pakjesavond zijn er gratis activiteiten voor kinderen in Bibliotheek Hellevoetsluis. Op deze pagina vind je het volledige programma. 

Pietengym 6+

16, 23 en 30 nov
Kun jij klimmen en klauteren als een echte Piet? Test je skills met diverse oefeningen en challenges in de pop-up pietengym op het plein van Cultuurhuis Nieuwe Veste! Pietengym is van 15:00 tot 15:30 uur. 

Voorleesclub 4+

16, 23 en 30 nov
Kom luisteren naar de mooiste verhalen van Sint en Piet. Naast het lezen van een boek gaan we ook aan de slag met een leuke knutsel! De Voorleesclub is van 15:00 tot 16:00 uur. 

Tekenclub 6+

16, 23 en 30 nov
Samen met juf Lein gaan we creatief aan de slag met het maken van de mooiste kunstwerken. Maak jij iets moois voor Sinterklaas of Piet? Neem het mee naar huis en leg het bij je schoen! De Tekenclub is van 15:30 tot 16:30 uur. 

Kinderkookclub 6+

18 nov
Bij het Sinterklaasfeest horen natuurlijk kruidnootjes! Bij de Kinderkookclub gaan we van 15:00 tot 16:00 uur gezellig samen bakken. Kom je ook? Natuurlijk mag je al het lekkers meenemen naar huis en opeten.

Film: De Club van Sinterklaas 6+

1 dec
De theaterzaal in Cultuurhuis Nieuwe Veste wordt deze middag omgetoverd tot bioscoopzaal. Geniet met je ouders, vriendjes en vriendinnetjes van het nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje. De film duurt van 15:00 tot 16:15 uur.

Pietenspeurtocht

Te spelen tot 5 dec
Piet is stiekem in de bibliotheek geweest. Hij was aan het toveren met letters. Help jij mee met het vinden van de letters? Maak er een woord van en lever je uitkomst in bij de balie. De speurtocht is tot 5 december te spelen. Aanmelden is niet nodig. Haal het speurtochtpakket op bij de balie