Wachtwoord verplicht

Gepubliceerd op: 14 maart 2018 14:03

Vanaf 15 maart 2018 is het gebruik van een wachtwoord om in te loggen in 'Mijn Bibliotheek' verplicht

Tot voor kort ontving je bij aanmelding van de Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om je account te activeren, waarna je een wachtwoord diende aan te maken.

Als je je tijdelijke pincode nog níet hebt veranderd in een wachtwoord, wordt de toegang per donderdag 15 maart geblokkeerd. Je kunt dan via de optie “Wachtwoord vergeten” een nieuwe toegang krijgen. Dit kan alleen als je e-mailadres bekend is bij je Bibliotheek.

Waar moet het nieuwe wachtwoord aan voldoen?

Het nieuwe wachtwoord moet bestaan uit 6 of meer tekens. Er moeten hoofdletters, kleine letters, cijfers of andere tekens (behalve een # of een &) worden gebruikt, aan elkaar geschreven.

5 tips voor een veilig wachtwoord

• Een wachtzin is makkelijker te onthouden en moeilijker te raden dan een wachtwoord. (Bijv. “Ik<3vanHonden”)
  • Gebruik een combinatie van kleine letters, hoofdletters en speciale tekens.
  • Vervang je wachtwoord minimaal 1x per jaar.
  • Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord, maar probeer deze bijvoorbeeld aan te passen voor de website/service waarvoor je inlogt. (Bijv. “Ik<3honden@Bieb”)
  • Het is niet verstandig om je wachtwoord in de browser op te slaan.