Vakantie Repair Café

Gepubliceerd op: 15 juni 2017 12:00

Het Repair Café in Cultuurhuis Nieuwe Veste - Hellevoetsluis is van 12 juli t/m 16 augustus gesloten ivm de zomervakantie. Het Repair Café in Bibliotheekvestiging Brielle is in juli en augustus gesloten.

Repair Café: weggooien? Mooi niet!

Iedere woensdagmiddag is het Repair Café in Hellevoetsluis geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur, in Cultuurhuis Nieuwe Veste.
In Bibliotheekvestiging Brielle kun je iedere tweede woensdagmiddag van de maand terecht, van 14.00 tot 16.30 uur.
Let op: In de schoolvakanties zijn beide Repair Cafés gesloten.

Je wordt hartelijk ontvangen door een gastvrouw die je verwijst naar een reparateur. Alle draagbare huishoudelijke voorwerpen kun je ter reparatie aanbieden, van paraplu tot laptop.  

De techneuten beschouwen hun werk in het Repair Café als hobby, zij helpen met plezier en worden een ervaring rijker. Natuurlijk kijk je mee en je steekt er ook nog iets van op. In circa 75 procent van de gevallen lukt het om het voorwerp te repareren. Beeld en geluidsapparatuur vormen daarop een uitzondering, over het algemeen zijn deze moeilijker te repareren.
Enkele leden van het reparatieteam hebben zich in een jaar tijd gespecialiseerd. Eén van de vrijwilligers is bijvoorbeeld de “professor SENSEO”.

Iedereen is van harte welkom in het Repair Café,  de koffie staat klaar. De reparaties zijn kosteloos. Een kleine bijdrage in de spaarpot, als vergoeding voor het aanschaffen van materialen wordt echter erg gewaardeerd.