Gedichtenwedstrijd voor scholieren in Hellevoetsluis

Vier je Vrijheid!

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Een ongekend lange tijd om in vrede en vrijheid te leven. Maar wat vrijheid betekent, is voor iedereen verschillend. Daarom organiseert Cultuurhuis Nieuwe Veste een gedichtenwedstrijd voor jongeren van 12- 18 jaar van het Jacob van Liesveldt en het Helinium met als thema Vier je vrijheid.

Gedichten op muziek

Er worden 5 winnende gedichten gekozen. Deze gedichten worden door de dichter samen met de muzikanten van Muziekcafé Mach op muziek gezet. Op 21 april is er een Vier je Vrijheid avond in Cultuurhuis Nieuwe Veste waar het resultaat gepresenteerd wordt. Op 5 mei gebeurt dit nog een keer tijdens het Bevrijdingsfestival in Hellevoetsluis.

Meedoen?

  • Stuur je gedicht in vóór donderdag 12 maart 2020.
  • De vorm van het gedicht is vrij.
  • De gedichtenwedstrijd is voor leerlingen van het Helinium en Jacob van Liesveldt.
  • Winnaars worden bekend gemaakt op onze website op 16 maart 2020. Hoor je tot de winnaars dan ontvang je ook persoonlijk bericht.
  • Daarna ga je aan de slag met de muzikanten
  • Je presenteert samen met de muzikant het resultaat tijdens de presentatie op 21 april in Cultuurhuis Nieuwe Veste en tijdens het Bevrijdingsfestival in Hellevoetsluis.
     

  

Gastles poëzie

Ben je docent op het Helinium of Penta College CSG Jacob van Liesveldt en wil je je leerlingen stimuleren mee te doen? Vraag dan een gastles poëzie aan waarbij je leerlingen meteen met een gedicht aan de slag gaan.

Presentatie 21 april

Op 21 april vindt er een thema-avond Vier je vrijheid plaats in Cultuurhuis Nieuwe Veste. Tijdens deze avond worden de winnende gedichten op muziek gepresenteerd. Aansluitend vertelt Josua Ossendrijver zijn aangrijpende levensverhaal, als kind van Joodse ouders.