Gedichtenwedstrijd Vier je vrijheid

Vier je Vrijheid!

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Een ongekend lange tijd om in vrede en vrijheid te leven. Maar wat vrijheid betekent, is voor iedereen verschillend. Daarom organiseert Cultuurhuis Nieuwe Veste een gedichtenwedstrijd met als thema Vier je vrijheid.

Gedichten op muziek

Er worden 5 winnende gedichten gekozen. Deze gedichten worden door de dichter samen met de muzikanten van Muziekcafé Mach op muziek gezet. Op 21 april is er een Vier je Vrijheid avond in Cultuurhuis Nieuwe Veste waar het resultaat gepresenteerd wordt. Op 5 mei gebeurt dit nog een keer tijdens het Bevrijdingsfestival in Hellevoetsluis.

Meedoen?

  • Stuur je gedicht in vóór dinsdag 31 maart 2020.
  • De vorm van het gedicht is vrij.
  • Winnaars worden bekend gemaakt op onze website op 1 april 2020. Hoor je tot de winnaars dan ontvang je ook persoonlijk bericht.
  • Daarna ga je aan de slag met de muzikanten.
  • Je presenteert samen met de muzikant het resultaat tijdens de presentatie op 21 april in Cultuurhuis Nieuwe Veste en tijdens het Bevrijdingsfestival in Hellevoetsluis.
     

  

Workshop gedichten schrijven

Op 25 maart organiseren we een workshop gedichten schrijven met als thema Vier je vrijheid. Onder leiding van sneldichter en schrijfcoach David Mulder ga je direct aan de slag en leer je de kneepjes van het vak. De workshop start om 19.30 uur. Kosten €7,50, voor scholieren is toegang gratis.

Presentatie 21 april

Op 21 april vindt er een thema-avond Vier je vrijheid plaats in Cultuurhuis Nieuwe Veste. Tijdens deze avond worden de winnende gedichten op muziek gepresenteerd. Aansluitend vertelt Josua Ossendrijver zijn aangrijpende levensverhaal, als kind van Joodse ouders.