Digitale vaardigheden oefenen in de bibliotheek

Wil je beter leren omgaan met de computer? Bij het digiTaalhuis, gevestigd in de bibliotheek, kun je terecht voor al je vragen over het werken met een computer, surfen op het internet en de digitale overheid. Kijk voor een compleet overzicht van onze activeiten, cursussen, workshops en inloopspreekuren in onze agenda

Digisterker

Over de cursus
Wil je zelf overheidszaken regelen via internet? Volg de gratis cursus Digisterker. In 4 lessen leer je omgaan met je DigiD. Daarbij leer je welke websites van de overheid je kunt raadplegen en gebruiken. Bijvoorbeeld om afspraken te maken, gegevens in te zien of toeslagen aan te vragen. 

Voor wie? 
De cursus is voor iedereen die wil leren hoe DigiD en de digitale overheid werkt. Je kunt omgaan met een computer, hebt een e-mailadres en hebt enige ervaring met het internet. Ook is een redelijke kennis van de Nederlandse taal noodzakelijk.

Klik & Tik

Over de cursus
Wil je graag meer met de computer doen maar weet je niet goed hoe het werkt? De gratis cursus Klik & Tik leert je stap voor stap omgaan met de computer. Er is een cursus voor de tablet en een cursus voor de laptop. Je neemt zelf je tablet mee. Laptops zijn te leen van de bibliotheek. 

Voor wie? 
Deze cursus is voor iedereen die aan de slag wil met computers, het internet en sociale media, maar geen idee heeft hoe of waar te beginnen. Hierbij hebben we twee varianten: een basiscursus en een vervolgcursus. Zo kan iedereen op eigen niveau meedoen.