De wereld van gisteren: Herinneringen van een Europeaan

Doe er nimmermeer het zwijgen toe wanneer het gesprek, zoals zo vaak gebeurt in bepaalde kringen, overgaat op Stefan Zweig.

Op 22 februari 1942 pleegde Stefan Zweig samen met zijn vrouw, op de vlucht voor het naziregime, zelfmoord in Brazilië. Kort voor zijn dood had hij zijn herinneringen opgetekend aan de wereld die hij had achtergelaten en die, zo vreesde hij, op het punt stond te verdwijnen. Deze postuum verschenen autobiografie biedt een indrukwekkend beeld van het oude Europa waarmee Zweig zich zo verbonden voelde. Hij vertelt over zijn geboortestad Wenen, zijn reizen naar Europese metropolen en zijn ontmoetingen met invloedrijke intellectuelen en kunstenaars.

Bij leven was de Oostenrijkse schrijver Stefan Zweig reeds een van de populairste en meest vertaalde auteurs op aarde. Zijn dood maakte hem tot een ware legende. Je kan geen boekhandel binnenstappen, of zijn biografieën, novelles en romans lonken naar je vanuit de rekken. ‘De wereld van gisteren’ is Zweigs zwanenzang, een onvervalste stem uit het Oude Continent en een must-read. Je had het gisteren moeten lezen!

Categorie: The Greatest Book You've Never Read
Genre: autobiografie, tijdsdocument
Jaar: 1942
Taal: Nederlands (oorspronkelijke titel: Die Welt von Gestern)
Lengte: 381 pagina's