Andere leesclubs, in samenwerking met Senia & Probiblio

Lees jij graag boeken met een historische achtergrond en vind jij het leuk dit met anderen te bespreken? Luister jij graag muziek en wil je hier graag meer over weten?

Of maak jij al deel uit van een leesclub en willen jullie graag gebruik maken van de kant-en-klare Boekenpakketten van Probiblio?

Bij de bibliotheek kan het allemaal! 

Geschiedenis of muziek?

Senia (www.senia.nl) is dé landelijke organisatie van leesclubs en muziekluisterclubs. Verspreid over het hele land delen leden in ruim 1500 clubs hun interesse voor lezen. Senia helpt bij het vinden of oprichten van deze clubs. Bovendien maakt het handige keuzelijsten en inspirerende leeswijzers.Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta faciliteert deze clubs en verzorgt – indien beschikbaar- de gekozen boeken. Momenteel komen er twee leesclubs geschiedenis en een muziekluisterclub bijeen in de bibliotheek.

Interesse in deelname aan één van deze clubs? Neem dan contact op met Lindsay Pelt.

Interesse? Mail naar Lindsay

Interesse in een andere club van Senia? Neem dan een kijkje bij geplande oprichtingsbijeenkomsten van Senia.

Naar Senia

Probiblio Boekenpakket

De boekenpakketten zijn kant-en-klaar en bestemd voor bestaande leesclubs die alles zelf willen regelen.
De pakketten worden verzorgd door Probiblio (ondersteuningsdienst voor bibliotheken) en worden verstuurd naar bibliotheken. Je ontvangt bericht wanneer het pakket klaarligt in de bibliotheek van jouw keuze. Het boekenpakket is te leen voor €15,50 voor een periode van acht weken.

Ieder boekenpakket bevat zeven exemplaren van dezelfde titel, plus achtergrondinformatie over boek en auteur.
Je maakt de keuze op basis van de Boekenlijst voor leeskringen en ongeacht het aantal titels dat je leeskring in één seizoen wil lezen, kies je uit de boekenlijst twintig titels. Deze wens dient een mix te zijn van oude en nieuwe titels. ProBiblio honoreert de wensen van de leeskring op basis van beschikbaarheid.
 

Bekijk de boekenlijst van het Probiblio Boekenpakket

Onze digitale bronnen met meer informatie over boeken