Vacatures

Bibliotheek De Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta slaan hun handen ineen en zijn samen op zoek naar versterking!

Wij zijn samen op zoek naar één leesconsulent (32 uur)

Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zetten zich samen in voor de doelgroep 0-18 jaar. Voor deze intensieve samenwerking zijn we op zoek naar een Leesconsulent. Je vertegenwoordigt twee ambitieuze Bibliotheken en hebt een groot en divers werkgebied op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee.

Als Leesconsulent ben je in eerste instantie ‘het’ visitekaartje voor de Bibliotheek op de basisscholen, de kinderopvang en peuterspeelzalen. Op dit moment zijn we gezamenlijk al succesvol met het programma ‘de Bibliotheek op school’ en brengen wij dagelijks veel leesplezier en mediawijsheid op ruim 50 basisscholen in ons werkgebied.Wij zoeken een positief en open persoon, die het heerlijk vindt om de schakel te zijn binnen en buiten de Bibliotheek op school!

Wij zijn op zoek naar voorlezers en coördinatoren in de gemeente Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne!

In het najaar van 2018 start de VoorleesExpress op Voorne-Putten. Dit is een landelijk project voor kinderen met een taalachterstand.

Hiervoor zoeken we enthousiaste voorlezers en coördinatoren die op vrijwillige basis een steentje willen bijdragen aan taalontwikkeling.

Ieder jaar verlaat gemiddeld 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress zet zich in om dit aantal terug te dringen. Dit doen we door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, een keer per week thuis voor te lezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarnaast verbindt de VoorleesExpress op deze manier mensen met verschillende achtergronden met elkaar.