Jeugd | 6-12 jaar

Jeugd & Jongeren

Dokter Leesplezier

Dokter Leesplezier helpt kinderen en hun ouders iedere eerste en derde woensdag van de maand met het vinden van de allerleukste boeken van de bibliotheek. Je vindt de dokter tussen 15.00 en 16.00 uur bij de jeugdafdeling in onze bibliotheekvestiging in Hellevoetsluis.

Bieb TV

Ken je BiebTV al? Professor Feitjes deelt bedenkt hij allerlei proefjes, er worden volop boekentips gegeven, je kunt leuke opdrachten vinden en meer!


Week van de Mediawijsheid

We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. Maar de online wereld staat ook onder druk. Hoe denk jij dat we het online samen sociaal kunnen houden? De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat in het teken van: Samen Sociaal Online.

Meer over de Week van de Mediawijsheid


Nieuw: Bliksem!

Bliksem is een digitaal interactief verhaal voor kinderen. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. Log in met je bibliotheekaccount om het verhaal te bekijken.

Naar Bliksem!


📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je de leukste digitale kinderboeken. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op laptop, tablet of telefoon. Helemaal gratis voor jou als bibliotheeklid.

Werkstuk & Spreekbeurt

Naar werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij helpen je met een onderwerp kiezen en geven een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken. Je vindt er boeken, filmpjes, websites en nog veel meer. 

Mediawijsheid

mediawijsheid

Hoe ga jij om met internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Bekijk handige info over Mediawijsheid.

Junior Einstein

Naar Junior Einstein

Oefen met Junior Einstein voor alle schoolvakken, ook thuis. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Makkelijker lezen?

Makkelijk lezen

Ben je dyslectisch? Dan kan lezen een extra uitdaging zijn. Gelukkig hebben we van alles om het jou makkelijk te maken.