• Coronamaatregelen vanaf 28 november Bekijk details

28 november 2021

Vanaf 28 november gelden er aangepaste coronamaatregelen. We vertellen je graag wat dit betekent voor jouw bezoek aan de bibliotheek.

Bekijk details van Coronamaatregelen vanaf 28 november

• Genomineerden voor NS Publieksprijs en Gouden Kookboek bekend gemaakt Bekijk details

29 oktober 2021

De grootste publieksprijs voor boeken in Nederland, de NS Publieksprijs, heeft deze week de shortlist voor 2021 bekend gemaakt. Het publiek kan kiezen uit maar liefst 6 boeken, die allemaal bestsellers zijn. Verder werden deze week ook de genomineerden bekend gemaakt voor Het Gouden Kookboek 2021. Dat wordt niet alleen lezen, maar ook smullen!

Bekijk details van Genomineerden voor NS Publieksprijs en Gouden Kookboek bekend gemaakt

• Voorleesmarathon Bekijk details

28 oktober 2021

Op woensdag 27 oktober vond er een voorleesmarathon plaats in de Boekenberg. Een mooie samenwerking tussen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg. Bekende en minder bekende gasten lazen 12 uur lang de mooiste verhalen voor. De marathon was live vanuit de bibliotheek te volgen, maar er kon ook worden meegekeken via een livestream. De hele dag trok het voorleesevenement jonge- en oude luisteraars die graag voorgelezen wilden worden.

Bekijk details van Voorleesmarathon

• Week van de Mediawijsheid Bekijk details

18 oktober 2021

Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar de online wereld staat ook onder druk, bijvoorbeeld door haat, nepnieuws en cybercriminaliteit. Hoe ervaar jij sociale media? Voel jij je er verbonden en veilig? En hoe denk jij dat we het online samen sociaal kunnen houden?

Bekijk details van Week van de Mediawijsheid

• Lezen bij een leesclub Bekijk details

10 augustus 2021

Voor de echte leesliefhebbers organiseren wij leesclubs. Speciaal voor mensen die het leuk vinden om samen te komen en na te praten over een boek.

Bekijk details van Lezen bij een leesclub

• Vrijwilligers Mies, Jacqueline en Ankie aan het woord over hun werk bij het digiTaalhuis Bekijk details

10 augustus 2021

Mies, Jacqueline en Ankie zijn vrijwilligers bij het digiTaalhuis. Alle drie dragen zij op verschillende manieren hun steentje bij aan de maatschappij, maar wel met één gemeenschappelijk doel: iets betekenen voor anderen.

Bekijk details van Vrijwilligers Mies, Jacqueline en Ankie aan het woord over hun werk bij het digiTaalhuis