• Opening Zadenbieb Bekijk details

1 juli 2022

Op 7 april opende Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een eigen Zadenbieb. En daar zijn we trots op want hiermee zijn we de eerste bibliotheek in Zuid-Holland!

• Bloeddrukmeetpunt Hartstichting Bekijk details

21 april 2022

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij Bibliotheek Hellevoetsluis en Bibliotheek Middelharnis.

• Coronamaatregelen vanaf 26 januari Bekijk details

26 januari 2022

We zijn open! Open om te lezen, te leren, te ontmoeten en te ontdekken. Tijdens de persconferentie op 25 januari zijn verdere versoepelingen aangekondigd. Hieronder lees je wat dit betekent voor jouw bezoek aan de bibliotheek.

• Tycho wint Minecraft challenge! Bekijk details

14 januari 2022

Tycho Spuijbroek uit Hellevoetsluis heeft in december de BiebBouwers Minecraft challenge gewonnen! Kinderen uit Noord- en Zuid-Holland konden meedoen aan deze wedstrijd van Probiblio en de bibliotheek. De opdracht van deze maand was om een selfie te bouwen in Minecraft. Op 13 januari haalde Tycho zijn prijs op in onze bibliotheekvestiging in Hellevoetsluis. De tweede prijs ging naar Yonathan Dijkstra uit Spijkenisse.

• Genomineerden voor NS Publieksprijs en Gouden Kookboek bekend gemaakt Bekijk details

29 oktober 2021

De grootste publieksprijs voor boeken in Nederland, de NS Publieksprijs, heeft deze week de shortlist voor 2021 bekend gemaakt. Het publiek kan kiezen uit maar liefst 6 boeken, die allemaal bestsellers zijn. Verder werden deze week ook de genomineerden bekend gemaakt voor Het Gouden Kookboek 2021. Dat wordt niet alleen lezen, maar ook smullen!

• Voorleesmarathon Bekijk details

28 oktober 2021

Op woensdag 27 oktober vond er een voorleesmarathon plaats in de Boekenberg. Een mooie samenwerking tussen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg. Bekende en minder bekende gasten lazen 12 uur lang de mooiste verhalen voor. De marathon was live vanuit de bibliotheek te volgen, maar er kon ook worden meegekeken via een livestream. De hele dag trok het voorleesevenement jonge- en oude luisteraars die graag voorgelezen wilden worden.

• Week van de Mediawijsheid Bekijk details

18 oktober 2021

Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar de online wereld staat ook onder druk, bijvoorbeeld door haat, nepnieuws en cybercriminaliteit. Hoe ervaar jij sociale media? Voel jij je er verbonden en veilig? En hoe denk jij dat we het online samen sociaal kunnen houden?

• Lezen bij een leesclub Bekijk details

10 augustus 2021

Voor de echte leesliefhebbers organiseren wij leesclubs. Speciaal voor mensen die het leuk vinden om samen te komen en na te praten over een boek.

• Vrijwilligers Mies, Jacqueline en Ankie aan het woord over hun werk bij het digiTaalhuis Bekijk details

10 augustus 2021

Mies, Jacqueline en Ankie zijn vrijwilligers bij het digiTaalhuis. Alle drie dragen zij op verschillende manieren hun steentje bij aan de maatschappij, maar wel met één gemeenschappelijk doel: iets betekenen voor anderen.